Urška je pripravila celotno kosilo. Kako je njeno delo potekalo, pa si oglejte v priloženem filmčku. Klikni tukaj.

Predjed
Jajce z drobnjakom in jogurtovim prelivom

Kuhano jajce, ki je ostalo od velikonočnih praznikov, razrežeš na četrtine in ga položiš na krožnik. Okrasiš z drobnjakom. Preliješ z jogurtovim prelivom z okusom hrena (uporabiš navadni jogurt ali kislo smetano, lahko tudi oboje, dodaš nariban hren).

Glavna jed
Enolončnica s popečenim kruhom

Popražiš nasekljano čebulo. Dodaš narezan krompir, korenček, papriko oziroma drugo zelenjavo, ki jo najdeš. Vse popražiš. Zaliješ z vodo, dodaš testenine, katerokoli kaši, ki jo najdeš ali kaj podobnega. Dodaš domačo vegeto, sol, stisnjen česen, kurkumo, malo popra oziroma začimbe po okusu. Kuhaš pol ure. Ostanke kruha narežeš  na rezine, premažeš z olivnim oljem in popečeš v pečici.

Sladica
Mafini s čokolado

Zmeša jajce, 100 g sladkorja in vanilijev sladkor. Dodaš 300 g moke in 20 g kakava v prahu ter sesekljane ostanke čokolade, ki jih najdeš v omari. Lahko dodaš tudi sesekljane oreščke, koščke suhega in svežega sadja.
Pečeš 20 minut. Poljubno okrasiš.

Urška, 3. b

(Visited 18 times, 1 visits today)