Pri letošnjem projektu EKO dan: HRANA NI ZA TJAVENDAN smo iz hrane, ki je ostala po velikonočnemu zajtrku, naslednji dan izdelali »Velikonočno« pizzo. Recept je zelo preprost.

Najprej  smo izdelali testo iz moke, soli, zelo mrzle vode, kvasa in olivnega olja. Nato smo testo razvaljali, nanj nanesli paradižnikovo omako in dodali velikonočne dodatke: šunko, sir, naribano trdo kuhano jajce in nekaj žličk hrena s smetano. Pizzo smo spekli v kaminu, pod kovinskim pokrovom, na katerega je bila naložena žerjavica. Pizza se je pekla približno 8 minut. Bila je zelo okusna.

Še pred tem sem pripravil pogrinjek. Sestavljen je bil iz krožnika, vilic, noža in barvnih serviet. Pogrinjek sem naredil s pomočjo videoposnetka. Iz serviet sem naredil srce in laboda.

Gal, 3. b

Končni izdelek je izgledal tako:

(Visited 55 times, 1 visits today)