Za kosilo smo imeli kuhano ajdovo kašo. Nekaj nam je je ostalo, zato smo se odločili  iz nje narediti sladico.

Sestavine (pecivo):
100 g ajdove kaše
10g masla
100g sladkorja
3 jajca
20 g kakava
40 g moke
1 pecilni prašek
limonina lupinica

(nadev):
marelična marmelada
120 g jedilne čokolade
maslo

Priprava:

Ajdovo kašo operemo in kuhamo v slani vreli vodi 10-15 min, nato jo odcedimo in ohladimo. Rumenjake in sladkor vmešamo, dodamo maslo, limonino lupinico, kakav, moko in pecilni prašek. V maso damo še kuhano kašo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga rahlo vmešamo v testo. Zlijemo v pekač in pečemo 20 min na 180 stopinjah. Pecivo ohladimo. Po vrhu namažemo z marelično marmelado in polijemo s čokoladnim prelivom iz masla in jedilne čokolade.

Jure, 1. b

(Visited 108 times, 1 visits today)