Sestavine

  • Katerakoli vrsto mesa, lahko kuhano meso od prejšnjega dne, lahko uporabite morske sadeže ali pa tudi brez mesa
  • Zelenjava, ki je ostala v hladilniku (redkvica, paprika, paradižnik, kitajsko zelje, zelje, bučke, por … lahko dodamo tudi koruzo, arašide ali sojine kalčke)
  • Sojina omaka ali katera druga omaka za pripravo kitajskih jedi
  • Sol
  • Začimbe po okusu (majaron, česen, kumina …)
  • Ghee maslo velja tudi navadno maslo (lahko tudi sezamovo ali arašidovo olje ali kokosovo maščobo)

Vso zelenjavo lepo narežemo na trakce ali kolobarje. Uporabimo lahko vso zelenjavo, ki nam po koščkih ostaja v hladilniku, ni omejitve, le vaš okus. Pražena rdeča redkvica s kitajskim zeljem je odlična hrustljava kombinacija. Tudi meso narežemo na trakove.

Meso popečeno na hitro na maslu, da lepo zlato porjavi. Če imamo kuhano meso od prejšnjega dneva, čas praženja skrajšamo, samo toliko, da meso dobi barvo. Dodamo narezano zelenjavo in vse skupaj pražimo do željene mehkobe. Dodamo začimbe, sojino omako (lahko je tudi katerakoli drugo omako za pripravo kitajske hrane), po potrebi solimo. Pazimo, ker je omaka slana, da ne presolimo.

Pri sami pripravi pazimo, da je meso ravno prav pečeno, zelenjava, pa tako nekako na pol, da še vedno malo hrusta. Kot prilogo ponudimo beli riž, pripravimo pogrinjek in pa obvezno palčke.

Ta jed je zelo preprosta in hitro pripravljena, največ časa vam bo vzelo brskanje po hladilniku in sekljanje zelenjave. Ni mogoče, da zgrešite z okusom, pa še vse ostanke lahko porabite.

Eneja, 4. b

(Visited 8 times, 1 visits today)