Za opisano jed uporabite star kruh, ki ste ga zmleli v drobtine in testenine, ki so nam ostale od prejšnjega kosila. 

Testenine z drobtinami:
– maslo ali rastlinsko olje,
– drobtine,
– testenine,
– sol
– sladkor.
Testenine kuhamo v vreli slani vodi 10 min, odstavimo in pustimo v loncu še 10 minut. Nato odlijemo vodo. V ponvi segrejemo maslo ali olje na srednji vročini in mu dodamo drobtine iz suhega kruha. Ko postanejo malce rjave barve, jih odstavimo in jim primešamo skuhane testenine. Na krožniku kuhane testenine sladkamo.
Jabolčna čežana:
– voda,
– jabolka,
– klinčki,
– cimet,
– sladkor.
Jabolka olupimo, obrežemo kar je nagnito, odstranimo peške. Razrežemo na majhne dele, saj bodo jabolka hitreje kuhana. V vrelo vodo damo jabolka, dodamo 3 klinčke in malo cimeta. Kuhamo na zmernem ognju 10 min, nato pretlačimo. Za zgostitev dodamo drobtine. Na koncu sladkamo.
Pri pripravi jedi mi je pomagala mama, dekoracijo pa sem naredil jaz.
Matija, 2. b
(Visited 196 times, 1 visits today)